Karrier vagy szex?

A merevedési zavarokkal küzdők 85%-a a munkahelyi stresszben és a túlhajszoltságban látja a probléma kialakulásának okát. Nem meglepő az sem, hogy a potencia problémák jóval nagyobb arányban fordulnak elő a vezető beosztásúak között, mint az alkalmazottak körében. Többek között ezek derültek ki a legnagyobb magyar internetes portál, valamint a Magyar Szexuális Medicina Munkacsoport közös felméréséből.

Sikerbetegség

A kérdőívek adatai igazolták azt az előzetes feltételezést, hogy a merevedési zavarok problémája egyfajta sikerbetegség. A válaszadók egyharmada számolt be arról, hogy az elmúlt egy esztendőben felmerültek szexuális életében merevedési zavarok. A potencia gondokkal küzdők több mint fele felelősségteljes, és sok elfoglaltsággal járó munkát végez! A kutatásból az is kiderült, hogy a pozíció mellett a munkával eltöltött idő is jelentősen befolyásolhatja a problémák kialakulását, hiszen az érintettek több mint 70 százaléka 8 óránál többet dolgozik, jelentős részük pedig akár 12 óránál is többet tölt munkahelyén.

Nem csupán a munka mennyisége, hanem a munkával járó stressz is fontos szerepet játszik az "ágybeli teljesítményben". A stressz, a megfelelési kényszer, az esetleges frusztráció szintén a vezető okok között szerepelt. Fontos kiemelni, hogy a potencia gondokkal küzdők háromnegyede nem a magánéleti, hanem a munkahelyi gondokban keresi problémája kialakulásának gyökerét.

Terápiás lehetőségek: még mindig nem élünk velük

Bár a válaszadók többsége tisztában van azzal, hogy az életmódváltás elkerülhetetlen, ha meg szeretné oldani gondjait, csupán elenyésző hányaduk próbál változtatni jelenlegi életvitelén és még ennél is kevesebben kérik szakember (orvos, szakpszichológus) segítségét.

Szomorú, hogy az érintettek közül minden ötödik belenyugodni látszik teljesítőképessége csökkenésébe, ők ugyanis semmit sem tesznek ennek orvoslására, negyedük pedig keresett ugyan, de eddig nem találta meg a számára leginkább megfelelő megoldást.

Az anonim tanácsadás és információszolgáltatás sok férfi számára bátorítást ad ahhoz, hogy orvosi segítséget kérjen, amire nagy szükség is van, mivel sokszor akár 1,5-2 év is eltelik, mire orvoshoz fordul az érintett. A kutatás eredményeiből kiderült, hogy még mindig alacsony azoknak a száma, akik élnek a korszerű terápiás lehetőségekkel, és ismét természetessé válik számukra az örömteli szexuális élet. Ők elsősorban azokat a megoldásokat keresik, amelyek lehetőséget adnak a kötöttségektől mentes szexuális együttlétekre. A megkérdezettek jelentős része olyan terápiát választana, vagy választ, amellyel akár 36 órán keresztül is visszaállítható a "teljesítőképesség".

(Forrás: szexualitas.hu)

A cikket a potencianövelő szerek szkértője a MrPotencia.hu oldal tette közzé.