Az óvszert te is rosszul használtad eddig? (18+)

Mindenkit izgat a szex, és rengeteg tanulmány van a neten a szexuális szokásainkról – viszont mi most inkább annak néztünk utána, milyen hibák akadnak az óvszerhasználat terén, amikkel veszélybe sodrod magadat és a partneredet is. Íme, a 9 trehány mód, amivel lényegében szabotálod az óvszerhasználatot.

Később húzod fel

A megkérdezett férfiak 35%-a vallotta be azt egy online kérdőív szerint, hogy gyakran csak azután szokták felhúzni a gumit, miután a behatolás már megtörtént és a csúcs előtt van.  Ennek voltaképpen már semmi értelme nincs, hiszen a nemi úton terjedő betegségeket ekkor már rég el lehet kapni, és ha ennyire nem aggódik az előnedvek miatt, akkor akár a megszakításos „módszert” is alkalmazhatná (amiről tudni kell, hogy nem „módszer”).

Nem pörgeted le rendesen

A Manoshpere című blog felmérése szerint a férfiak több mint 50%-a nem törődik azzal, hogy rendesen lepörgette-e az óvszert a pénisze tövéig, mielőtt akcióba lendül.  Ez a szám nagyon magas, és csakis az lehet az oka, hogy nem gondolnak bele a következményekbe: szeretkezés közben az óvszer lecsúszhat a szerszámról, és elkallódhat a lány hüvelyében.  Ha nem akarod a nőgyógyászhoz kísérgetni a nőt, akkor jobban teszed, ha rendesen felrakod azt a kondomot!

Teljesen lepörgeted – felhúzás előtt

Erről a módszerről mi is csak most hallunk először. A Mens’ Health felmérése szerint a férfiak 25%-a képes előbb teljesen lepörgetni az óvszert, és csak utána felhúzni azt. Hogy ez miképpen működik egyáltalán, azt nem tudjuk elképzelni – de a lényeg, hogy helytelen, mert a síkosító-anyagot is károsítja, és feleslegesen sok levegőt hagy az óvszer végében.  Ezek mind növelik a szakadás veszélyét, úgyhogy tegyél magadnak és a lánynak is egy szívességet, és csak rendeltetésszerűen húzd fel a gumit!

Nem nyomod ki a levegőt

Ennek a bizonyítására nem kell felmérés: valld be, veled is megtörtént már, hogy elfelejtetted kinyomni a levegőt a gumi végéből behatolás előtt! Ez nem okoz problémát, egészen az ejakulációig: ekkor azonban a levegő miatt az ondóval teli gumi kiszakadhat, és máris kész a baj.  Ezt csakis úgy tudod elkerülni, ha felhúzás után kiszorítod a levegőt a gumi végéből: légy türelemmel, és bírd ki azt az egy másodpercet, amíg ezzel foglalkozol!

Harapod, vagy felvágod a tasakot

Ha úgy szoktad kibontani az óvszert, hogy egy éles tárggyal felvágod, vagy a fogaddal feltéped, akkor sürgősen hagyj fel vele! Ezzel maga a gumi is károsodhat, és a sérülés mentén garantáltan szét fog szakadni.  Ugyanígy ne kockáztass azzal, hogy csak egy apró lyukat vágsz a tasakon, és azon „ügyeskeded ki” valahogyan a kondomot. A tasak szakadt széle ugyanúgy felsértheti az anyagot.

Jóval előbb téped fel a csomagolást

Frappáns megoldásnak tűnhet, hogy már az előjáték során kinyitod a gumit, majd visszateszed a felnyitott tasakba, ugye? Így nem kell bajlódni a hancúrozást megelőző pillanatokban a nehezen nyíló tasakkal, hanem csak rögtön előveheted az óvszert.  Hát, rossz hírünk van: a levegővel való akár rövid érintkezés is kiszáríthatja az óvszert, amitől az könnyebben szakadhat szét. A gumit a felnyitás után röviddel bevetésre kell küldeni, különben használhatatlan lesz.

Olaj és latex

Egy internetes felmérés szerint a megkérdezett párok 17%-a bűnös volt abban, hogy olajos síkosítót használt latex alapú óvszerrel. Újabb 17% pedig nem tudott választ adni arra, hogy tett-e ilyet valaha, mert sosem nézték meg a gumi és a síkosító alapanyagát…  Ha nem akarod, hogy a latexgumi szétmálljon az olaj hatására, akkor használj vizes síkosítót!

Rossz helyen tartod

A férfiak egy jelentős része „minden eshetőségre készen” tart egy óvszert a farzsebében, a csomagtartóban vagy a tárcájában.  Ez viszont nem az a termék, amin nem kell komolyan venni a „tárolási körülmények” című feliratot a csomagolás hátán.  Ha napon tartod, vagy olyan helyen, ahol folyamatosan gyűrődik (pl. a zsebed), akkor a gumi a csomagoláson belül is sérülni fog.

Újra használod

El tudod képzelni, hogy az egyszer már elhasznált óvszert újra felhúzod a szerszámodra? Vagy inkább: mégis milyen nő hagyja azt, hogy egy már használt gumival a péniszen közeledjen felé egy férfi?!  A megkérdezett férfiak 3%-a vallotta be, hogy újra használt egy óvszert szeretkezés során. Nem higiénikus, ráadásul veszélyes is, és a fertőzések, nemi betegségek, valamint a nem kívánt terhesség esélyét egyaránt növeli.

(Forrás: men.hu)

A cikket a MrPotencia.hu tette közzé.